Rotterdambassadeur Willem van Wijk staat óók als tester in teststraat

Teststraat: dinsdag 29 dec 2020, 16:00

Rotterdam – Rotterdambassadeur Willem van Wijk beleefde dit coronajaar bepaald niet vanaf de zijlijn. Hoe de zaken er ook voor stonden, híj bleef helpen waar hij kon. Zijn advies aan iedereen is dan ook: Doe iets wat wél kan!”

Kijk eens op buurtbriefje.nl als je de hulp van Willem kunt gebruiken.

Willem beweegt al vele jaren door de stad. Niet alleen als stadsgids, ook als meelevend stadgenoot. “Al tijdens de eerste golf gebeurden er veel interessante dingen. Tegen de mensen die alleen kijken naar wat er niet meer kan, zeg ik altijd Hou eens op met dat klagen! Zelf kijk ik naar wat wél kan. Ik doe nu ook iets wat ik nooit gedacht had: testen in een teststraat. Niet superleuk en niet helemaal zonder risico, ook al zit je ongemakkelijk dik ingepakt. Want zo’n 20% van de mensen die je test zijn besmet. Maar áls je íets kun doen, doe het dan! Zo help ik ook mijn vrouw in haar bedrijf en pak ik aan wat op mijn pad komt. Wat ik wel echt moeilijk vind is alle afstandelijkheid. Dat doet wel iets met je. Die drie verplichte zoenen kan ik best missen, maar mijn ouders niet knuffelen…”

Toch blijft Willem blij. Zeker nu hij gevraagd is om te gaan vloggen voor Open Rotterdam. “Verslaggever spelen, maar dan gewoon met mijn iPhone”, lacht hij met het van hem zo bekende enthousiasme.