ROTTERDAMS PHILHARMONISCH ORKEST BRENGT ODE AAN ROTTERDAMBASSADEUR WILLEM VAN WIJK

Filmpje!

Met de serie ‘Ode aan de Rotterdammer’ bieden we je de mogelijkheid om iemand te verrassen met een muzikaal cadeau. Bijvoorbeeld om iemand te bemoedigen of mensen die iets speciaals voor iemand anders doen. Een persoonlijk gebaar van onze muzikanten naar iemand die het verdient!

In deze aflevering brengen onze hoorniste Wendy Leliveld en trompettist Simon Wierenga een muzikaal eerbetoon aan Willem van Wijk, ook wel bekend als ‘Rotterdamse ambassadeur’.

WIJ ZIJN WAT WE DOEN

Via de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest kunnen Rotterdammers personen die tijdens de coronacrisis speciale aandacht verdienen, nomineren voor een persoonlijke ‘Ode’

De eerste Ode werd gebracht aan een 60-jarig bruidspaar, fervente concertbezoekers van het orkest, van wie helaas de feestelijkheden rondom hun jubileum niet konden doorgaan. De Ode daarna, door violiste Maija Reinikainen is gericht aan verpleger Eelko Doornhein, van wie Maija een artikel las in GERS! Magazine. Maija zegt hier over: “Ik las je stuk en het raakte me enorm. Muziek kan kracht en troost bieden in heftige tijden en daarom speel ik speciaal voor jou.”

De Ode die vandaag verschijnt is speciaal voor Willem van Wijk, ook wel bekend als ‘Rotterdambassadeur’. De anonieme suggestie kwam binnen met de volgende woorden: “Hij draagt de naam ‘Rotterdambassadeur’ met verve: een ambassadeur voor de stad Rotterdam die vanaf dag 1 in het ‘coronatijdperk’ zijn hulp aanbood aan iedereen die het nodig heeft. Zijn werk als stadsgids is even niet mogelijk, maar hij denkt niet in problemen maar in oplossingen. Eigenlijk zijn 3 woorden genoeg, hij verdient het!” Deze muzikale Ode wordt gegeven door Simon Wierenga (trompet) en Wendy Leliveld (hoorn). Zij spelen de compositie genaamd ‘Lullaby’ van Johannes Brahms.

Nomineer iemand die een Ode verdient van het Rotterdams Philharmonisch Orkest via het formulier op de website.